browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Sukhothai Country Side Half Day Bicycle Tour

Posted by on 2013.Dec.27

Ma hajnalok hajnalán kellett kelnem, mert 0800-ra jött értem a Tuk-tuk a Cycling Sukhothai-tól, ők nem viccelnek, azt mondták 8 óra akkor már 0750-re itt az ember! Mivel készültem erre, már a reggeli tea utolsó kortyai voltak csak hátra, a fotós táska&kishátizsák voltak a szobában 2 perc alatt indulásra kész voltam. Felszedtünk egy német párt Frankfurtból, majd a “régi fiatal barátaimat” az ő guest house-ukból, tényleg jó elöl telós, 24 sebességes paripákat kaptunk, 0830-kor már hasítottunk is a rizsföldek és egyéb vidéki látványosságok felé! Néhány percenként megálltunk, főleg az elején, mert mindig volt valami látnivaló: hol halat sóztak és szárítottak, aztán a kakasviadalokra készülő kakasokat fürdették & etették vitaminnal, hol a helyi matrac gyártás rejtelmeibe nyerhettünk bepillantást, hol egyszerűen csak a táj volt lenyűgöző és az öt fős csapatunkból valaki fotózni szeretett volna! 🙂 Láttunk egyszerü traktor által hajtott vízszivattyút, chili ültetvényt, fehérrépa sózás&szárítás, rizspárlat készítést (ha ezt a VPOP újabban NAV látta volna…), amit itt rizs whiskey-nek hívnak, természetesen meg is kóstoltuk, (ha már arra jártunk), arról nem beszelve, hogy a folyamat minden állomását bemutatták, így már simán le tudom én is gyártani bármikor! 🙂 A megfelelő főzőeszköz előállítása sem lehet gond, egy otthoni pálinka főző egység, kb 100szorosan van túldimenzionálva az itt használtakhoz képest! 🙂 A “maradék” cefrét az erre rendszeresített malacoknak adják! Full recycling! 🙂

Fish Production

Fish Production


Rooster shower

Rooster shower


on

Had to cross the river on bamboo brigde


Rice fields

Rice fields


Kaptunk finom ebédet is a túra során, lehett választani Pad Thai és sült rizs között, mindenki a Pad Thai-t választotta, továbbá az ebéd mellé kaptunk egy halom gyümölcsöt is.
Pad Thai

Pad Thai


Már visszaérkeztünk Sukhothai városkába, mikor utolsó programpontkén egy “gomba előállító” telep meglátogatásával zártuk a kerékpáros félnapunkat.

Szép kémyelmesen haladtunk a tuk-tukkal a busz állomás felé, mikoris a tuk-tuk sofőr meglátta a Chiang Mai felé tartó buszt (mi a következővel tervetünk menni..) de hatalmas lendülettel integetve és ledudálva a buszt – amely a kétszer kétsávos út + elválasztó beton túlsó oldalán gyakorlatilag ellenkező irányban haladt, mi egy megerőltető visszafordulás után, néhány száz méter a szembe forgalommal haladva a következő visszafordulási lehetőségig lettünk a satufékkel megállt buszhoz szállítmányozva. Így máris 50 perccel hamarabb fogunk északra érni, így is 6 óra az út lesz vagy 1940…

Tuk-tuk driver stops the bus

Tuk-tuk driver stops the bus


A buszt már tapasztaltuk, hogy agyonhűtik, úgyhogy én felkészültem a Marmot téli sapkámmal és polar pulloveremmel, plusz a konvertálható nadrág hosszú szára is kéznél volt, most hogy a végefelé járunk, lehet a szandál helyett is fel kellett volna venni a túracipőt, de nekem szerencsére nem lett bajom… Szegény pár előttem rendesen szarul érzi magát a hideg miatt, pedig még a sötétítő függönnyel is elbarrikádoztuk a klima befujó nyílásait.

Ma sikerült egy elég gázos szállást találni(de legalább nem “annyira” drága) a két német lány emailen is megerősítette, hogy minden teljesen tele van!!! 🙁 Megláltjuk, max megyek/ünk tovább Pai felé.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *