browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ayutthaya on Bicycle!

Posted by on 2013.Dec.24

Ma rövid bejegyzés lesz. Kaptam kerékpárt a szálláson, mivel ma a messzebb lévő szentélyeket szerettem volna végig járni, természetesen ha már kerékpárom van akkor a hosszú túrán mentem végig, érintve azokat a szentélyeket is amiket tegnap már gyalogosan végig jártam. Azt lehet nem említettem kifejtve, hogy itt fordítva bírnak közlekedni… Angliában vezettem már pár ezer mérföldet, de kerékpározni más! Ma itt átestem a tűzkeresztségen ezen szempontból is! Vicces, de meg lehet szokni, csak a forgalom dinamikájára kell figyelni és menni, haladni, nem lesz baj! 🙂 (az egyirányú utca és a lámpák csak tájékoztató jellegűek, azt próbálják mutatni, hogy kissebb a valószinüsége az épp piros irányból forgalomra számítani, mivel ez nekem nem újdonság, néhány perc alatt szoktam hozzá, a pirosnál kisíven simán megengedett a befordulás mint USA-ban – ezt a gyakoriságból vettem le!)

Wat Worachettharam

Wat Worachettharam


Wat Lokayasutharam

Wat Lokayasutharam


Wat Chaiwatthanaram

Wat Chaiwatthanaram


Ma megnéztem (csak a fontosabbakat említem, lerajzoltam az útvonalat…) a Wat Lokayasutharam Reclining Buddha-t, tovább tekertem a Wat Chaiwatthanaram-hoz, ahol ezt a kisfilmet csináltam nektek: http://youtu.be/lyOTUSFgpJs majd továbbmentem a kompig (ez nem volt egyszerü, mert a térkép csak egy rajzolt valami, ami nem tartalmaz pl. útkereszteződéseket… így megint az égtáj megérzés segített az odatalálásban! Viszont a kitérőn (déli irányban) érdekeseket láttam az országút mellett: úton-útfélen kifőzdék, oszlopokra épült házak! A komp 5THB volt kerékpárral együtt, állandóan közlekedik, amikor 3 főnél több összegyűlik, ki sem köt, csak motorral nekitol a partnak a ki-beszállás alatt!
Innen kicsit rövidebb, de annál forgalmasabb úton haladtam az úszó piacra, ami igazából azért is érdekes mert a Thai-ok is ide jönnel, igy nincs az a turista lehúzás, megint ettem valamit, amiről nem tudom, hogy mi volt, de fincsi volt és malacból volt.
Lunch made of pork...

Lunch made of pork…


Floating Market

Floating Market


Hátra volt még egy szentély amit a 6 szentélyes jeggyel meg tudtam látogatni, ami így mát nem volt akkor látvány, bár a 17x46m-es terem, aminek a közepe be volt süllyesztve, mint egy hajónak az íve, igen izgalmas volt (Wat Mahejong).
Vissza a szállásra lepakolni (sötétben már nem lett volna kedvem kerékpározni, bár a petzl fejlámpámmal sok helyinél felkészültebb lettem volna fény tekintetben).
Aztán irány vacsora, szép nagy “Rub fish” (nem tudom magyarul mi…) a folyó parton a du.-i komp melletti étteremben.
Holnap reggel irány Sukhothai vonattal és busszal, kb 5-6 óra utazas!

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *