browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Rauris Kolm Saigurn

Posted by on 2012.Mar.15

Közel 20 éve, hogy a Természetjáró Fiatalok Szövetsége aktív tagjakénk az Osztrák Szövetség meghívására néhányan résztvettünk a Rauris völgyi turista utak rekonstrukciójában (felületi erozió hatásának csökkentése, vízelvezetők építése, táblák cseréje) a tábor alatt a csapat egy részének sikerült feljutnia a Hoher Sonnblick 3106m magas csúcsra is. Ahogy ma sétálltam fel a “Naturfreunde Haus”-hoz, tisztán csengett fülembe Babsl, – egyik igen lelkes osztrák táborozó lány első hajnali “jó reggel” kivánása (tökéletes magyar kiejtéssel), mikőzben csodálattal bámultam elsőnek megmászott háromezres csúcsomat! Igy télen, hogy mindent több méter hó fed, még varázslatosabb a táj. Elképesztő, hogy elrepült közel 20 év, a hegyek persze továbbra is régiek szerencsére! A ház személyzete igen meglepődött mikor előkaptam néhány ’92-ben készült képet!
A holnapi terv hótalpas túra kelet felé(bemelegítés kb 1000m szint), holnap után pedig a Sonnblick csúcs, ahol utoljára ’95-ben volt szerencsém eltölteni egy éjszakát és átélni ezt a leírhatatlan látványt ami ott fönt fogadja a túrázót.
Most – közel 20 év után – az első éjszaka a házban 1568m-en!

20120316-074809.jpg

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *